The River of Blues 

Headlinerul zilei de 20 octombrie 2023 este trupa The River of Blues!

Originară din Plovdiv, este riposta Bulgariei la genul de trupe americane de blues care provin din locuri istorice precum Chicago, Mississippi sau New Orleans. Ei cântă blues autentic, intensificat de nesfârşite incursiuni vocale și admirabile solouri la chitara electrică. The River of Blues este deja o trupă de legendă din Europa de Est, care a făcut senzaţie la festivalul de la Brezoi în 2022 şi a susţinut în ianuarie a.c. primul mini turneu în România (Bucureşti, Craiova şi Sibiu).

Fiecare suflet de pe planetă are propria sa istorie. Povestea vieții conține Dragoste, Ură, Rasism, Prietenie, Trădare, Familie, Frăție, SclavieTotul este Blues. The River of Blues au cucerit publicul la prima apariţie în Bucureşti, în debutul serilor Trocadero Blues Nights, pe 19 ianuarie 2023. Au făcut show, au fost aplaudaţi la scenă deschisă şi au cucerit publicul cu sinceritatea, profesionalismul şi modestia cu care s-au prezentat la PUB Universităţii. The River of Blues este trupă devotată trup şi suflet bluesului!

Ceea ce am trăit atunci în Timişoara, încă păstrez în amintire, acei oameni drăguţi şi zâmbitori de acolo care au fost extaziați! Nu voi uita niciodată asta! De aceea mi-am spus că România este locul unde gașca și-a găsit cuibul! Sunt îndrăgostit de țară și de oameni. Vorbim cu colegii noștri, sentimentul pe care îl simțim pe scena din România ne dă încredere că suntem pe drumul cel bun către măreția lumii! Ne pregătim de noul album și sper să îl cântăm în fața prietenilor noștri români până la începutul verii! Vom cânta noul nostru hit Shake it și sper să vă placă! Vă iubim și vă așteptăm!!!” (Andy Raichev) 

Trupa a fost creată acum 10 ani de vocalistul Andy Raichev. De-a lungul anilor, trupa a căutat propriul sound, dar întotdeauna au încercat să nu deraieze de la vechiul spirit al bluesului, insuflat de regii americani: B.B. King, Buddy Guy, Albert Collins, Muddy Waters etc.

Componenţa quartetului bulgar este următoarea: Andy Raychev (The Preacher Man) – vocal, Ivaylo Hristov – baterie, Marin Abrashev (Don Marinelo) – chitară bas şi Momchil Nikolov (Mo) – chitară.