Storytellers, Acoustic Blues Project – “Muzici şi poveşti din istoria Folk-Bluesului”

Duo-ul Storytellers este format din: Marcian Petrescu – muzicuţă, voce, textier, povestitor; Mihai Tacoi – chitară acustică, voce.

Marcian Petrescu este cotat in prezent drept cel mai bun cântăreţ la muzicuţă din bluesul românesc. El are la activ patru albume de studio, cel mai recent fiind DRIFTING BLUES (2018). Este UNICUL muzician din bluesul românesc care a reuşit performanţa de a avea ca invitaţi speciali pe albumele sale, trei dintre cei mai importanţi şi renumiţi muzicuţişti din USA: Sugar Blue şi Charlie Musselwhite (ambii laureati cu Grammy) şi pe Rick Estrin (multiplu nominalizat la Grammy şi câştigător a numeroase premii Blues Music Awards).

Mihai Tacoi este unul dintre cei mai buni chitarişti din tânăra generaţie, fluent atât în blues, cât şi în muzica rock sau rock alternativ. Este profesor de chitară la Rock School şi pe lângă activitatea din proiectele, Trenul de noapte şi Storytellers, conduce propria formaţia numită :umbra, cu care abordează un rock alternativ melodic.

Cu proiectul acustic Storytellers, sunt readuse pe scenă o serie de piese legendare din folkul şi bluesul vechi american, de la Johnny Cash, Bob Dylan, Sonny Boy Williamson, Sonny Terry & Brownie McGhee, Big Bill Broonzy, Little Walter, Muddy Waters etc., dar şi câteva piese de-ale lui Marcian, în limba română, într-o haină orchestrală inedită. Concertul va fi foarte dinamic şi este pigmentat cu o serie de istorii nostime despre piese şi autorii lor. Pentru Urban Blues Fest, Storytellers au pregătit un recital inedit, ce va cuprinde o selecţie a celor mai bune piese din repertoriul lor concertistic, precum şi câteva piese în primă audiţie…