Ride on Band

Pe muzicienii de la Ride on Band i-am cunoscut la clubul Big Mamou. M-am apropiat de Radu Cârlan de la prima vedere. Nu este un secret pentru nimeni că arta sunetelor creează legături puternice între oameni şi leagă prietenie trainică. Este o punte de comunicare sinceră şi captivantă. Cu timpul culegem roadele.

“Trupa care merge mai departe…

Dacă vom cădea de acord că “suceala” lui Ilie Moromete nu înseamnă rock and roll, va trebui să facem o plecăciune evidenţei că rock and roll-ul s-a născut cam odată cu Moromeţii. Are o vârstă, şi chestia asta dă de gândit. Dar, dincolo de modificările prin care a trecut de-a lungul timpului, rockul, în general, şi-a păstrat atitudinea, deşi în jurul său foiesc atâtea alte forme de vieţuire muzicală, de la protozoare inepte, la delfini şăgalnici, un caleidoscop năucitor care-l poate încurca rău pe un drumeţ, fie el şi călare. Această atitudine inconfundabilă o găsim în muzica Ride on Band, care poartă la rever energiile rockului clasic, pe care le “fusion”-ează cu elemente ce ţin de afinităţile membrilor grupului.

Ceea ce este definitoriu pentru stilul grupului, alături de temelia blues-rock, e ingredientul funk. Tehnici instrumentale specifice genului (glissando, slap bass, wah-wah) creează un spaţiu hard funk convingător, iar riffurile de chitare, la unison, invită la o traducere a lor în riffuri specifice de alămuri.

 

Compoziţii şi texte inspirate, o secţie ritmică perfect sincronizată, riffuri şi solouri de chitară ingenioase, sunet compact, atitudine rock şi, nu în ultimul rând, pasiunea ce se face simţită în alveolele actului muzical alcătuiesc o parte din virtuţile care n-ar dezamăgi pe cel care cumpără CD-ul sau care participă la concertele trupei.

Ca iubitor, practicant, cunoscător, comentator avizat am ca o concluzie titlul ăstor rânduri, limpede şi ferm: despre rock numai de bine!

Ride on Band – o formaţie cu farmec retro, care priveşte înainte! Looking Back Straight Ahead!” (Gabriel Petric extras din recenzia Trupa care merge mai departe…LOOKING BACK STRAIGHT AHEAD!, 28. 02. 2017)

Ride on Band creează un inteligent blues rock de fuziune, cu elemente funk şi nuanţe fine de rock psihedelic. Stăpânesc tehnici instrumentale specifice (glissando, slap bass, tapping) şi conturează un spaţiu power blues funk unic. De asemeni, au compoziţii foarte bune şi texte cu mesaj puternic, o secţie ritmică perfect sincronizată, riffuri şi solouri ingenioase, un sunet dens, atitudine rock şi nu în ultimul rând, bucuria de a transmite pasiunea lor pentru muzica vie, care are expresie şi vigoare, atât pe scena de concert, cât şi înregistrată pentru posteritate.

Componenţa actuală a trupei Ride on Band este: Radu Cârlan chitară, voce, Codrin Buliga chitară, voce, Ionuţ Nistor tobe, voce, Alex Nichiforof chitara bas, voce. Pentru 2022, Ride on Band a pregătit ieşirea la rampă din pandemie cu un nou album, noi compoziţii proprii şi un tonus vitalizant pentru fani. La Urban Blues Fest Autumn Edition 2022, Ride on Band vă pregătesc multe surprize, vor cânta într-o formula extinsă, vor lansa al doilea album în format CD şi, în premieră pentru bluesul de la noi, primul vinyl de power blues. Ride on Band este Trupa care merge mai departe. „Don’ t Give It Up, Ride On & Never Stop Rockin’ !!!“ (Radu Cârlan)