


Ralù Stoica & Sorin Romanescu
Ralù Stoica activează ca interpretă de jazz & blues şi teatru muzical. A studiat jazz cu Mircea Tiberian la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, alături de care îşi face debutul în acest gen în anul 2005. Experienţa sa artistică include concerte şi participări la festivaluri de jazz, printre care Jazz and More Festival – Sibiu, 2006, Festivalul Tinerii şi Muzica – 2007, Carte şi Arte – 2008, Vocal Jazz Gala 2008, Samfest Jazz International 2012, Timișoara Jazz Festival 2012, Ferentari Jazz Festival 2016, Yakasha International Festival 2017 etc., alături de muzicieni ca Mircea Tiberian, Anca Parghel, Marius Vernescu, Wayne Brown (UK), Clay Windham (USA), Alex Man, Sorin Romanescu, Corneliu Stroe, Roxana Stroe, ș.a. – şi apariţii la diferite emisiuni TV, printre care: Garantat 100% sau Taverna (TVR 1). În 2008 și 2011 este solista turneului european PROMS Jazz&Classic, organizat de EuropaFest cu muzicieni din Europa. Din 2009, colaborează cu TNOMB Ion Dacian, având roluri în musical-urile Romeo și Julieta și Fantoma de la Operă. Repertoriul său de musical mai include şi alte spectacole, printre care: Café Paradiso (Teatrul C. Tănase), Broadway Showcase, Jazzy Tarot (T. Metropolis), Rocky Horror Show, BucurEŞTI – un suflet de oraș (2018, TNB), Ştii ce-am făcut în America? (T. Elisabeta), opera rock Cruel (programată a avea premiera mondială pe 29 martie 2020 la Troxy Theatre din Londra), Aproape Înger (2021). Între 2011-2013, este membră a grupului vocal Jazzappella, iar între 2014-2016 colaborează ca vocalistă cu trupa de jazz français Hot Club de Bucarest. Din 2016 concertează intens prin ţară, alături de vocalistul şi chitaristul Alex Tomaselli, printre altele, la OpenAir Blues Festival – Brezoi 2019 în band-ul Tomaselli All Stars, dar şi în zona nordică a Europei, lansând în decembrie 2021 colindul Trei Crai de la Răsărit, adaptare după Anton Pann. Este membră a grupului vocal The 50’s (Ştefan Bănică Jr.) și a Corului de cameră Preludiu. În 2018 cântă alături de legendarul Bobby McFerrin la Sala Palatului, ca membră a grupului său vocal invitat, în cadrul turneului acestuia, CircleSongs.
Muzician cu o bogată experiență de concert, se poate spune că Sorin Romanescu este unul dintre cei mai importanți chitariști ai scenei românești de jazz. Debutând în anii ’90 activitatea sa muzicală nu s-a limitat însă doar în zona jazz-ului și improvizației. A fost basist în trupa Sarmalele Reci împreună cu care a înregistrat primul album al trupei, Țara te vrea prost. A compus muzică pentru proiecte de dans contemporan ale unor coregrafi precum Eduard Gabia, Vava Stefănescu, Florin Fieroiu, Mihai Mihalcea, Andreea Novac. A susținut concerte de muzică contemporană în cadrul unor festivaluri naționale și internaționale, iar din 2005 este colaborator permanent în proiectele muzicale ale lui Alexandru Andrieș, atât concerte cât și albume. Compozitor și producător audio, numele său este asociat cu campanii publicitare pentru care a compus muzică, precum și cu unele filme documentare sau artistice pentru care a compus coloane sonore precum documentarele Afacerea Tănase – regia Ionuț Teianu (nominalizare pentru muzică la Premiile Gopo), Cold waves – regia Alexandru Solomon sau filmul de lung metraj Câini – regia Răzvan Mirică pentru care a primit premiul Gopo pentru cea mai bună muzică originală. Activitatea sa ca muzician de jazz acoperă o perioadă îndelungată începând cu anii ‘90 de-a lungul căreia a colaborat cu muzicieni de jazz din România din toate generațiile: Marius Popp, Garbis Dedeian, Romeo Cozma, Nicolas Simion, Mihai Iordache, Vlaicu Golcea, Luiza Zan, Ruxandra Zamfir și mulți alții. Aparițiile sale concertistice acoperă o vastă varietate stilistică, de la jazzul standard până la muzică de avangardă. Este colaborator sau co-autor în proiecte muzicale care însumează peste 20 de albume.
Vocea solistei de jazz și musical, Ralù Stoica, şi sunetele chitarei experimentatului Sorin Romanescu vă vor purta într-o călătorie pe tărâmul muzicii pline de romantism și culoare a jazzului american, condimentată cu ritmurile bossanovei braziliene și cu alte elemente surpriză. Concertul Spring Colours este o invitaţie pentru toţi iubitorii de frumos şi bun-simţ artistic, de toate vârstele şi orientările muzicale.