MARCIAN PETRESCU BLUESC SEXTET

A doua trupă a zilei de sâmbătă este Marcian Petrescu Blues Sextet care va concerta de la ora 20.

După marele succes al concertului de lansare a noului său album de studio MAI MULT DECÂT BLUES, din data de 28 ianuarie 2023, reputatul muzicuțist Marcian Petrescu revine pe o scenă bucureșteană cu un recital ultra special în cadrul UBF #4. Cu ocazia acestui concert Marcian s-a gândit să prezinte pe scenă o formulă extraordinară numită simplu BLUES SEXTET, pentru a putea aborda o serie de piese de referință pe care își dorea de mulți ani să le cânte și care acum și-au găsit adevărata menire! Alături de Marcian se va afla o garnitură de muzicieni foarte talentați: Mihai Tacoi – chitară, Mike Dragomir – bas, Sabin Dobranici – baterie și doi colaboratori de excepție: Sian Brie – chitară și Vlad Briciu – claviaturi!

Playlist-ul se anunță unul fabulos, care va include printre altele piese de: Van Morrison, Tom Waits, Willie Dixon, Gary Primich, Tony Z, Bob Dylan, la care se vor adăuga reorchestrări ale unor hituri celebre pe care formația le avea deja în repertoriu și câteva dintre compozițiile lui Marcian care capătă acum o haină sonoră aparte!

Marcian Petrescu este membru fondator al grupului Trenul de Noapte, muzician instrumentist (muzicuţă), cel mai bun instrumentist de gen din România. Profesor de muzicuţă, tehnician reparator, customizer de muzicuţe şi om de radio. Ascultă blues de la vârsta de 12 ani! S-a născut sub semnul Capricornului, pe data de 1 ianuarie 1974, în Buşteni, jud. Prahova. A început studiul muzicuţei ca autodidact în anul 1996, iar între 1998 şi 2000 a condus, în oraşul Oneşti, prima sa formaţie numită Blues Syndicate. Un muzician român pasionat de “Blues to the bone“. O poveste adevărată de blues. Al patrulea album din discografia lui Marcian Petrescu este, de fapt, primul album solo. Împreună cu trupa sa, Trenul de Noapte, a realizat Dependent de blues în anul 2007, iar sub numele Marcian Petrescu & Trenul de Noapte, alte două albume, Poveștile bluesului / Blues Stories în 2009 și DesCântece de blues peste trei ani. O prezentare succintă, făcută chiar de el, ne introduce în universul său muzical:

“Sunt bluesman, un om care respiră, trăieşte, suferă, iubeşte în ritm şi armonii de blues încă de la 12 ani, vârsta la care m-a atins microbul acestui gen muzical. Sunt muzician profesionist, muzicuţist (cânt la muzicuţă), solist vocal, compozitor, profesor de muzicuţă, publicist şi realizatorul emisiunii Poveştile bluesului la RadioLynx“. (Marcian Petrescu)

(Extrase din volumul Blues Made in Romania de Radu Lupaşcu)