Laura & The Blue Workers

Laura & The Blue Workers este primul proiect de blues care s-a născut înlăuntrul Urban Blues Festival. Practic, la iniţiativa lui Viorel Marinache, într-una din întâlnirile marţienilor de la Pub Universităţii, – care au loc în fiecare zi de marţi cu cei implicaţi în industria muzicală românească, jurnalişti, muzicieni, sunetişti, fotografi, PR-işti, impresari, organizatori -, Viorel, Vlady şi Teo au pus la cale această nouă formulă de trupă, având-o ca solistă principală pe Laura Cernea aka LALA, binecunoscută pentru excepţionala ei voce şi sensibilitate interpretativă. După cum se ştie, Vlady şi Teo au cântat cu mult succes în trupa de acompaniament a mult regretatului nostru Ioan Gyuri Pascu. Lala şi Viorel au fost animatorii primei ediţii a Urban Blues Fest 2022, un inedit cuplu de muzicieni, care au cântat şi prezentat toate momentele muzicale din ediţia de primăvară a UBF #1, unicat în organizarea festivalurior de blues de la noi. Un cuplu inimos care a cucerit publicul de blues şi care a acceptat cu bucurie următoarea mea invitaţie.

Laura Cernea este o cântăreață și compozitoare din România. Ea va împlini 24 ani în timpul festivalului! A pătruns în lumea muzicii la vârsta de 6 ani când medicul ei a descoperit că suferea de astm. Ca o soluție a acestei probleme, mama ei a dus-o la lecții de canto, în speranța că exercițiile de respirație vor ține acest lucru sub control, iar Laurei i-a plăcut muzica din primul moment. În prezent este o tânără promițătoare, aflată la începutul carierei sale scenice, are mult talent și un timbru vocal deosebit de recunoscut. Pasionată de rock alternativ, blues, jazz și muzică veche, Laura ascultă în special cântărețe care o inspiră: Kaz Hawkings, Amy Winehouse, Susanne Sundfor, LP, Adele, Aretha Franklin, Tracy Chapman, Sam Smith, Mariah Carey etc. În 2020 a început să scrie piese proprii. A participat la multe festivaluri, concursuri naționale și internaționale de muzică, dintre aceste putem aminti Malta și Bulgaria. În Bucureşti, Laura susține concerte live în Pub, Coffee Shops și în alte frumoase locuri din București.

Vlady Cnejevici este unul dintre cei mai respectați și apreciați muzicieni români, considerat de mulți drept cel mai bun pianist din zona folk-rockului autohton. Vlady s-a născut la 13 decembrie 1962, în Timișoara, ca fiu al reputatului rapsod popular Laza Cnejevici. De-a lungul anilor, Vlady Cnejevici a făcut parte dintr-o serie de trupe celebre ca Progresiv TM, Compact, Weinberger Blues Machine, Pasărea Colibri, Laura Stoica Band, The Blue Workers, Pasărea Rock, Hot Leeks, Jimi El Laco & Friends și a colaborat cu Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Teo Boar etc.

Am avut ocazia să cânt până în ’88 cu foarte mulți timișoreni: la Cascada, în 1978, cu Bujor Hariga, Hely Moszbrucker, Walter Gerner și alții care au părăsit România. Apoi la Autostop cu Adi Bărar, Mircea Jebeleanu și Mircea Nedelcu, apoi la Dixie Grup condusă de Nicu Magdin cu care am fost la Festivalul de Jazz de la Sibiu în 1978 și 1979. Cu Sergiu Simionese și Mircea Bunea am avut prima trupă de rock, Uranus. Sunt foarte mulți muzicieni cu care am colaborat, dar mi-ar trebui o săptămână întreagă să-i amintesc pe toți.“ (Vlady Cnejevici)

Lucian Teofil Boar s-a născut la Arad, pe 29 martie 1965, este un chitarist binecunoscut în lumea muzicală românească. Teo a început să cânte la vioară în 1972 (după tragicul deces al fratelui său, Dorel Boar). Apoi a încercat pianul un an, iar în 1977, în clasa a VI-a, a început să studieze serios mandolina şi chitara, cu un profesor de la care a luat câteva lecții preliminare, după care a studiat singur până în 1980. Prima trupă din liceu s-a numit Hidro Grup 8 şi apoi, în 1982, a (re)înfiinţat grupul Pacifica şi împreună cu secţia ritmică îl vor acompania pe Ioan Gyuri Pascu în The Blue Workers. Prestanţa artistică a lui Lucian Teofil Boar a putut fi admirată şi în trupele: Mircea Baniciu Band; Pasărea Colibri (alături de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Vlady Cnejevici); Pasărea Rock (Mircea Baniciu, Joji Kappl, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Vlady Cnejevici, Cristi Gram); Pacifica (cu Vlady Cnejevici şi Toni Şeicărescu).

Marcel Moldovan este un profesionist. Cântă la tobe de la vârsta de 9 ani, a absolvit Liceul de Muzică Sabin Dragoi Arad – secţia percuţie, iar în 2008 Universitatea Naţională de Muzică. Din acel an cântă cu Smiley, dar mai are colaborări diverse, cum ar fi Marius Pop în excepţionala trupă The M Theory, cu Nicu Alifantis, cu Alexandru Andrieş, Talisman, byron şi cu Semnal M, dublul album, Ieri zi azi.

Ioan Gyuri Pascu (n. 31 august 1961, Agnita – d. 26 septembrie 2016, București) a fost un foarte iubit muzician și un actor român, membru al grupului de umor Divertis (1987-2007). În 1977, s-a lansat în lumea noastră muzicală, abordând mai multe stiluri: pop, rock, blues și reggae. A pus bazele unei formații de succes în anii 1990, The Blue Workers. A scris şi lansat piese de rock prin casa sa de discuri, Tempo Music, prima casă de producţie muzicală independentă din România. A fost un critic acerb al radioului comercial românesc. În grupul Divertis, a fost apreciat pentru caustica satiră politică, însă şi pentru calităţile vocale deosebite. Avea voce de sopran, cânta la chitară, la tobe, muzicuță, mandolină şi pian.