Sandu Albiter lansează The Best of Me pe vinil!

Prima dată l-am cunoscut ocazional pe Sandu în faimosul Blues cafe, locul de întâlnire al melomanilor şi colecţionarilor de muzică (şi film) din Bucureşti, unde ne vedeam aproape zilnic, pentru o oră, două, de polemici şi schimburi constructive de idei, experienţe şi perspective. Făcea parte din grupul audiofililor ce veneau destul de des în Pasajul Villacrosse pentru hrana sufletului, muzică şi poveste. Era printre cei mai serioşi cercetători ai fenomenului muzical de pretutindeni.

 

În noua locaţie a clubului Sing Tagma, ne-am regăsit la Miercurea Vinyliştilor, ocazie cu care am aflat că este un veritabil colecţionar de LP-uri şi un încântător povestitor. Practic, multe poveşti din cartea de faţă ne-au încântat după-amiezile pe terasa clubului găzduit de alt prieten adevărat al sunetelor alese, Miki Căpitanu. Aici am luat hotărărea de-ai edita un volum de memorii, intitulat Reber şi liber (apărut în colecţia Vibraţii singulare, Ed. Akakia, 2021).

Grup 74 este o formație pop-rock românească, înființată în 1974 la Brașov. Membrii fondatori sunt: Alexandru Sandu Albiter (chitară, voce), Nicu Stănescu (chitară, voce), Paul Panait (chitară bas), Daniil Proca (saxofon, voce), Mircea Vanca (flaut), Dan Gheorghe (baterie), Romeo Rădoi (baterie), Dan Brucher (clape). Debutul formației a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Brașov, după care urmează apariții la cele mai importante festivaluri de gen din țară.

Pe 1 aprilie 2023, în cadrul UBF #3, Sandu Albiter lansează dublul vinil, The Best of Me, o selecţie de suflet a autorului din toată cariera sa artistică. Despre acesta, Sandu ne povesteşte:

Albumul este o colecție de piese pe care le-am considerat cele mai reprezentative dintre piesele compuse de mine ca membru și compozitor al formației GRUP 74 și al proiectelor ’ALBITER SOUND’, ’CEAȚA BLUE’ și ’ALBITER BLUES COMPANY’. Este un album dublu vinyl matrițat în Suedia, la fabrica ’SPINROAD VINYL FACTORY’ din orașul Lindome, coperta la firma ’X DESIGN SERVICES’, fotografii Corina Olaru. Este prima mea producție sub egida ’SC ALBITER SERVCOM SRL’, deși piesele sunt selectate de pe cd-urile și vinyl-urile editate la ELECTRECORD, casa mea de discuri preferată, dar care nu mai are posibilitatea de a scoate discuri vinyl.

Materialul pentru album a fost gata pregătit încă din luna Noiembrie a anului trecut 2022, dar producția a fost lungă și dificilă datorită multiplelor probleme apărute pe parcurs, dar pe care în final am reușit să le rezolv.

Pentru anul în curs 2023 mi-am propus să realizez 5 proiecte discografice: primul l-am îndeplinit prin scoaterea pe piața muzicală a acestui dublu album vinyl. Apoi vreau să editez la ELECTRECORD replica pe CD a acestui album, un dublu CD bineînțeles, care va conține 30 de piese compuse de mine, cu 8 piese în plus, spre deosebire de discurile vinyl pe care au încăput doar 22 de cântece.

Apoi voi finaliza albumul de compoziție ’FAREWELL ALBUM NO.1’ pentru care mai am de compus 5 cântece dintre cele  15 care vor face parte din play list-ul discului.

Un alt proiect este de fapt refacerea vocii mele pe albumul ’THE FOGERTYS – TRIBUT CCR’. Din graba de a-l scoate pe piață cât mai repede, am fost superficial și am înregistrat vocea când îmi era încă afectată de o răceală prelungită.

Ultimul proiect pe care vreau să îl finalizez acest an este un disc ’CEAȚA BLUE – LIVE’, cu materialul înregistrat la Brașov din concertul live de la ROCKSTADT în 2019.

Sper să îmi îndeplinesc toate aceste planuri și apoi voi putea avea un Crăciun Fericit și Un An Nou 2024 cu speranțe de planuri viitoare noi!

Alexandru Albiter, București, 15 Martie 2023

MULT SUCCES!

Radu Lupaşcu

15 martie 2023

Parteneri