Bluescore lansează Six 21

Bluescore este un trio energic cu un repertoriu solidificat, rodat în zeci de concerte, compus în majoritate din piese clasice de blues, funk și soul, dar și cu compoziții proprii, care propun auditoriului o călătorie agreabilă în alt univers muzical, atât ca textură sonoră, cât și ca stare emoțională. În cadrul UBF #3, pe 2 aprilie 2023, Bluescore va lansa primul lor album! El se numeşte Six 21, iar bateristului grupului ne-a trimis din Statele Unite următorul mesaj:

„Bună Radu! Aceasta este coperta albumului nostru, care se numeste Six 21. Numele denota Iunie 2021 (iunie fiind luna 6), deoarece în acea perioadă, scena muzicală a revenit oarecum la normal, după pandemie, iar noi am făcut atunci un turneu şi am înregistrat albumul. A fost o senzaţie bună pentru noi ca artişti şi bineînţeles, pentru public, aşa că ne-am gândit să marcăm acel moment prin titlul piesei mele, care a devenit şi titlul albumului. Aştept cu plăcere să ne revedem şi să cântăm la festivalul vostru!” (Liviu Pop)

Bluescore este un real eveniment de contopire a bluesului cu alte stiluri muzicale, care a luat naştere în 2015, la o întâlnire a lui Liviu Pop cu excepţionalii muzicieni, Raul Kușak și Hanno Hoefer, binecunoscuți profesioniști de jam- session, care fac deliciul iubitorilor de blues și jazz și a altor fuziuni născute spontan pe scena de concert.

În ultima vreme, proiectul Bluescore a fost extrem de apreciat de fanii jazzului şi bluesului, atât pentru spontaineitatea interpretărilor, expresivitatea tehnică desăvârşită şi, nu în ultimul rând, adaptibilitatea la reacţia publicului. Niciun concert nu seamănă unul cu celălalt. Am fost prezent la multe show-uri Bluescore, pe scena de festival sau pe scena mică de club şi, de fiecare dată, personalităţile celor trei se îmbină armonios şi extrem de benefic pentru un spectacol de sinteză al bluesului şi jazzului.

Foto: Adrian Mociulschi

Parteneri