JIMI EL LACO & FRIENDS

A treia trupă a zilei de duminică, 22 octombrie 2023 este Jimi El Laco & Friends, cinci profesionişti ai scenei noastre muzicale! Ei vor cânta de la ora 20.

Jimi Laco este unul din cei mai apreciaţi instrumentiști din România. El a copilărit în Băile Cojocna şi Cluj Napoca și provine dintr-o familie de muzicanți. Din 1994 până azi a cântat împreuna cu trupa sa, Nightlosers, pe marile scene din întreaga Europă la chitară, vioară, bouzouki și nu numai. Are de asemenea colaborări importante cu Orient Expres, regretatul Adrian Berinde, Emeric Imre și alți artiști de renume sau trupe din ţară. Împreună cu formaţia Harry Tavitian & Orient Expres, Jimi și Hanno au susţinut concerte la Smithsonian Folklife Festival de la Washington (1999), la Expoziția Mondială de la Hanovra (2000), la Graz – Capitala Culturală Europeană în 2003, în Italia, la festivalul din Cormons, la Viena, la clubul Porgy & Bess (2006), la Budapesta și la Festivalul de Jazz Varna Summer, Bulgaria (2007), la Festivalul de la St. Veit, Austria (2008) și, bineînțeles, foarte multe în România.

Paul Negoiţă este o voce puternică, pătrunzătoare – poate cea mai spectrală şi captivantă din câte avem -, străbate cu uşurinţă şi alte stiluri muzicale înrudite cu bluesul: funk, rock, soul. Are o carieră impresionantă, a cântat de-a lungul timpului cu mulţi muzicieni de renume din România şi a revenit pe scenă cu supergrupul Hot Leeks.

Kiba Dachi aka Constantin Dragu este unul din cei mai buni basişti pe care îi avem. Este foarte apreciat pentru simţul ritmic ridicat, ce îi conferă un aport deosebit în bogăţia construcţiei armonice. A cântat şi înregistrat cu Ovidiu Lipan Ţăndărică, Pasărea Colibri, Mihai Mărgineanu, Marius Preda, Elena Gheorghe, printre alţii.

Norbert Kovacs, omul din spatele trupelor mureşene, este membru fondator al trupeler 4Given şi Tabasco. Pianistul şi compozitorul Norbert Kovacs este creatorul unei case de discuri ce promovează valorile reale ale judeţului Mureş (Birdmusic).

Absolvent al Academiei de Muzică, bateristul Ovidiu Cristian dezmierdat Chico a activat şi colaborat în ultimii 20 de ani cu multe orchestre clasice, big-band-uri, trupe de jazz, pop-rock, blues, folk, country, bossa-nova, neo-soul şi funk din România, dintre care putem aminti câteva: Bucharest Jazz Orchestra, Adrian Nour, Robert Patai, Cătălin Milea, Mihai Iordache, byron şi Altorchestra, Adrian Berinde, Jazú, Jimi El Laco.