GIANLUCA D’ALESSIO revine la Urban Blues Fest!

Gianluca D’Alessio a început să studieze chitara la vârsta de treisprezece ani. După absolvirea cu mare onoare a Universitate della Musica din Roma, el a colaborat cu: RAI Orchestra (unde este angajat în prezent), Berliner Sinfonie Orkester, Kiel Orchestra Filarmonicii, Orchestra Mediteranei, Orchestra Filarmonicii Italiene, Coolio, Snoop Dogg, Claudio Baglioni, Ermal Meta, Arisa, Simone Cristicchi, Michele Zarrillo, Red Canzian, Rita Pavone, Nada, Fausto Leali, Marcella Bella, Ricky Bailey (delegație), Kid Creole & the Coconuts, Andrea Guerra, M° Ennio Morricone, M° Pinuccio Pirazzoli, M° Bruno Santori, M° Emanuele Friello, M° Leonardo Ingrosso, Prieteni (Canale 5), Lollipop, Gavin Harrison (King Crimson, Porcupine Tree), John Giblin (Simple Minds, Paul McCartney), Franco Califano, Gold, Bobby Solo, Peppino Di Capri, Marco Armani, Ira Losco, Gigliola Cinquetti, Iva Zanicchi, Formula 3, Riccardo Fogli, Ilaria Porceddu, Orchestraccia, Luisa Corna, Francesco Baccini, Silvia Salemi, Pasquale Minieri, Appassionante …

Paralel cu activitatea de concert şi studio, maestrul Gianluca D’ Alessio desfășoară activități didactice în „Școala de Rock” înființată în 2010 unde ocupă și rolul de Director Didactic și în școala Percentomusica din Roma.

Gianluca D’ Alessio este chitarist, profesor, aranjor-producător şi a înregistrat două albume ca solist: Metonimia distribuit de Overlook Italia și Sunrise Markets distribuit de label-ul englez Burning Shed. Din 2010 este “endorser” de chitare Gibson. Oceans of Time lansat în 2022 este un album concept inspirat dintr-un roman al lui Bram Stoker. Un amestec melodic și puternic de rock progresiv, riff-uri metal și orchestrații cinematografice, folosind alămuri și coarde.

http://www.gianlucadalessio.com/

Power-trio-ul lui Gianluca DAlessio revine la Bucureşti având ca solist vocal pe Riccardo Rinaudo, care este născut la Roma pe 6 octombrie 1969. Filiera artistică, care s-a manifestat inițial cu pictura, l-a orientat către Școala de Artă unde s-a maturizat, înscriindu-se apoi la Academia de Artă. Pe parcursul anilor de școală, pasiunea lui pentru muzică și chitară a crescut, interesul său extinzăndu-se şi către alte instrumente. A început să studieze opera și canto cu profesori calificați mai întâi la Brindisi și apoi la Roma. În 1996, împreună cu fratele său Marco, a fondat grupul Babylon cu care a participat la festivalul „Sanremo Giovani”, difuzat în prime time la RAIDUE. În aceeași perioadă a semnat un contract de înregistrare cu Universal Music. Dotat cu o tehnică vocală excelentă și o gamă notabilă, este considerat printre cei mai buni vocaliști de pe scena muzicală italiană. Alături de Riccardo şi Gianluca, în quatetul italian îi mai regăsim pe: explozivul Luca Fareri la tobe şi pe ritmicul Fabio Crespiatico la chitară bas.