Expoziţia de pictură Pastel urban

„Culoarea mă interesează cel mai mult! Un amestec de sensibilitate şi forţă masculină, la care am ajuns în circa 30 de ani.”

Lucrările lui Adrian Socaciu fac o trimitere vizuală spre cubism, prin geometria şi dinamica formelor, realizând o stilizare fericită în linii şi unghiuri drepte, cu mai puţine curbe şi contracurbe. Picturile sale impresionează prin vibraţia şi energia culorilor, ca rezultat firesc al emoțiilor şi stărilor trăite în călătorii şi recompuse din memorie. Fan devotat al muzicii fără vârstă, a portretizat muzicieni celebri într-o manieră de fuziune avangardistă, cu accente de pop art. A scos în evidenţă acele trăsături pe care protagonistul ales le-a dobândit, dovedit şi care i-au pecetluit simbolistica. Acest mod de reprezentare, unic în pictura modernă, ne spune povestea unui alt tip de frumusețe, poetică, cromatică, spirituală, urbană.

Adrian Socaciu este născut pe 27.11.1951 la Sibiu. Studii: Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, sectia desen, Bucureşti, promoţia 1973. Membru UAP, secţia Grafică. Şaptesprezece expoziţii personale la Bucureşti şi Brasov. A participat la peste 60 de expoziţii de grup în ţară şi în străinătate (Chişinău, Varşovia, Roma, Bruxelles, Praga). A realizat 20 de lucrări în ulei de mari dimensiuni (3 x 1,5 m) în 20 de spitale pentru copii, din 17 oraşe din România.

Urban Blues Fest – Autumn Edition 2023 este al patrulea eveniment marca artasunetelor.ro, care se doreşte a fi o insulă de relaxare şi bun-simţ muzical, într-o normalitate citadină, accesibilă tuturor iubitorilor de muzică bună.

Parteneri: the-pub.ro, PHOENIX WATCHES LTD – Dorys, greenties.ro, AmBilet – Bilete online, radioromaniacultural.ro, zilesinopti.ro, clasicradio.ro, artasunetelor.ro.

Organizator: Asociaţia Green Ties                             Event manager: Radu Lupaşcu

Fotografierea şi filmarea cu aparatură profesionistă va fi permisă doar persoanelor cu acreditare. Folosirea altor aparate foto, camere video, telefoane mobile se va face cu condiția respectării confortului celorlaltor spectatori și a condițiilor impuse de artişti. Organizatorii își rezervă dreptul de a folosi fotografii și înregistrări video cu participanții la eveniment în scop promoţional. Spectatorii își cedează – prin participarea la eveniment – toate drepturile pentru fotografii și înregistrări realizate în timpul concertului către organizator.

Parteneri