CRI GRI LIGHT BLUES

A doua trupă de duminică, 22 octombrie 2023, este Cri Gri Light Blues. Ei vor cânta de la ora 19.

Grupul CRI GRI a luat ființă în 1996. A fost ideea lui Ștefan Mardale un pic speriat de apropierea celei de-a treizecișitreia aniversări. Bilanțul nu se anunța prea fericit. O mulțime de cântece neînregistrate scânceau înghesuite în sertar. Cu un an înainte de înființare în luna august un greiere i-a intrat în casă și a ieșit doar când a avut el chef, deși fusese amenințat, rugat, implorat timp de aproape trei săptămâni. Din solidaritate de breaslă nu s-au folosit substanțe exterminatoare. Legând tristețea și veselia cu greierele de august și bilanțul deficitar, nemaipomenind de admirația pentru George Topârceanu, numele CRI GRI doar că n-a bătut la ușa care s-a deschis și așa a rămas până în ziua de azi. Primul a intrat Vali Baicu. Fără echilibrul lui trupa nu ar fi ajuns să scoată nici măcar primul L.P. Pe o ușă deschisă oamenii vin și pleacă; sunt dezavantaje, e posibil să te tragă curentul (curentele), dar e și avantajul aerului proaspăt. Au trecut prin trupă mulți instrumentiști. Cătălin Ștefănescu-Pătrașcu a fost primul basist al trupei și colaborează până în ziua de astăzi ca aranjor și instrumentist de studio. Trebuie menționaţi: Călin Grigoriu, Vlady Săteanu, Fernando Drăgănici, Neuro, Nunu, Marcel Moldovan, Matei Pușcaru. Lista se închide cu Sorin Chifiriuc care a fost prezent pentru aproape un an. Toți cei menționați au făcut parte din diferite formule de studio, câțiva au și concertat. Încă de la începuturi F.S.U. a catalogat stilul CRI GRI ca fiind folk-rock-blues. Nu s-a înșelat, peste ani Florian Pittiș spunea despre piesa Glas de Pește că este una dintre cele mai reușite piese blues-rock din câte s-au compus la noi.

În actuala formulă CRI GRI Light Blues alături de Ștefan Mardale (voce, bas) se vor afla Călin Torsan (instrumente de suflat) Juan Carlos Negretti (percuții) și  Johnny Tache chitară. Repertoriul va fi în întregime în limba română chiar dacă se vor cânta și două coveruri ale unor celebre piese străine.

Ştefan Mardale este compozitor, scriitor, poet, vocalist şi, la nevoie, basist şi chitarist, fondator al trupei Cri Gri, pasionat de tenis şi critic vehement al oricărei orânduiri sociale. A cântat în Arca, Foileton. Nea Fane de la RockSchool, cu răbdare, tact şi imaginaţie, reuşeşte să ajungă aproape de sufletul fiecărui elev de la Rockshool.