BLUES ANKH featuring Joanne Peacock

Un inedit combo de ancestral blues care surprinde esența vieții! Da! Este esența jazzului în limba egipteană!

Invitata grupului este originară din Marea Britanie, însă este stabilită de ani buni în Lausanne, Elveţia. Joanne Peacock a început să cânte blues în cluburile de jazz din nordul Angliei de la vârsta de 19 ani. Acesta este momentul în care s-a îndrăgostit pentru prima dată de blues și a devenit interesată de-a cânta cu prietenii muzicieni, uneori până la primele ore ale dimineții. La sosirea în Elveția, – unde acum locuiește permanent -, a reluat acest frumos obicei, bazându-se pe experiențele ei de viață şi pentru a ne spune povești în cântec. Adoră să cânte blues din anii ’20 – ‘30, preluat de la cântărețe celebre, precum Bessie Smith, Billie Holliday, Ida Cox, Ma Rainy, Big Mama Thornton etc. În prezent, cântă în mod constant în Elveția și Franța, fiind însoțită de mulți muzicieni de renume internațional.

Cristian Teodorescu şi Liviu Mărculescu sunt doi muzicieni de frunte din România, amândoi având cărţi de vizită impresionante. Amintim că trombonistul Liviu Mărculescu a debutat în anul 1980 în Big Band-ul Titel Popovici la festivalul de jazz de la Sibiu şi că din anul 2022 organizează Cucuteni Jazz Fest, iar liderul grupului Blues Angkh, saxofonistul Cristian Teodorescu care are o activitate de peste 35 de ani în Big Band-ul Radio, a participat de-a lungul timpului la foarte multe festivaluri de renume, iar din 2016 a creat proiectul de mare succes intitulat DixiT, prezentat doi ani la rând la Trocadero Blues Nights. Din prioiectul Blues Ankh mai fac parte: Eugen Amarandei la contrabas; Constantin “Titi” Herescu la baterie; Tibi Băncilă la pian.

Din playlist-ul pregătit pentru Urban Blues Fest #5 amintim: St Louis Blues (1914, W. C. Handy); Why Don’t You Do Right (1936, Kansas Joe McCoy); Ain’t Nobody’s Business (1922, Bessie Smith, Alberta Hunter); Fine and Mellow (1939, Bille Holiday); Trombone Cholly (1927, Bessie Smith); Do Your Duty (1934, Bessie Smith).