BLUEMANS îşi lansează primul album la UBF#5!

 O pâine nouă, scoasă dintr-un cuptor vintage. În cazul de față, cuptorul este Bluesul, iar pâinea bine coaptă este rezultatul la care au ajuns Alexandru Cişmaru, Adrian Tetrade, Alin Neagoe și Alexandru Matei, într-un cuvânt BLUEMANS!

 Deși proiectul a văzut lumina zilei în 2019, băieții cântă împreună de mult mai mult timp, dacă e să ne referim la Adi, Alin și Alex Matei, cu care e posibil să aveți câteva memorii televizionistice. Sunt instrumentiști experimentați, legați, rodaţi prin multe experienţe live, însă deschiși la provocări noi, mai ales atunci când stimulările au ascendent în muzica de blues. Alexandru Cişmaru este nou-venit în acest ecosistem, ajuns în plaiurile Deltei Văcăreștiului tocmai din Delta Missi… pardon, Delta Dunării, cu multă dăruire și optimism în ceea ce privește muzica per se, dar și cu idei muzicale apropiate bluesului, tăvălite însă prin funk, rock sau soul.

Intitulat ”What?!” şi înregistrat în condiții excelente, la Ines sound & vision București, albumul cuprinde 10 piese originale, alese de-a lungul existenței trupei, toate sunt compoziţii proprii, pornite de la ideile lui Alexandru, mai apoi fiind rafinate, perfecționate și puse în context de Alin Neagoe, Alexandru Matei și Adi Tetrade. Deși pleacă din blues-rock, rezultatul este unul versatil, trăgând ca un magnet după el și influențe din funk, soul, pop sau pe alocuri chiar fusion, r&b sau folk. Noul album poate fi ascultat pe toate platformele de streaming existente, iar trupa a fost invitată să îl lanseze la URBAN BLUES FEST.